Åpning av Jubileumsåret er utsatt til Lørdag 29. januar grunnet smitteverntiltak
Åpning av Jubileumsåret er utsatt til Lørdag 29. januar grunnet smitteverntiltak

Bli med på Vandrespillet - Våler i 1000 år

 

I overgangen august/september 2022 skal vi feire Vålers 1000 år med et kjempestort vandrespill i og rundt Våler sentrum. Profesjonelle, amatører og barn skal stå side om side og lage en spennende forestilling om Våler i fortid, nåtid og framtid.

I den anledning, inviterer Våler 1000 år og Teater i Glåmdal, kunstnere, utøvere, komponister, forfattere, musikere, skuespillere, komikere, sangere, kusker, båtfolk, politikere, næringslivsfolk, serveringsfolk, presse....ja rett og slett alle som er interessert, til å bli med på, muligens, det største kulturløftet i Våler noensinne!

Du finner mer info på Facebookarrangementet Infomøte Våler i 1000. Om du ikke er på Facebook kan du ta direkte kontakt med Øivind Roos på mail:

oroos@online.no


 

Tusenårsmerket

Gjennom hele jubileumsåret, vil det legges opp til at en rekke historiske og kulturelle steder i kommunen kan besøkes. Her vil du kunne finne informasjon av historisk verdi og slik få muligheten til å bli bedre kjent med flere deler av kommunen. Prosjektet vil også ha en klar folkehelseverdi, da den oppfordrer til at man vandrer til historiske steder som Blåenga, Kjerkehøgda, steinalderboplasser ved Kynna og andre steder beskrevet i Kjentmannsheftet.

Det vil og bli laget et hefte, slik at du kan motta et stempel for hvert sted du besøker. Alle som deltar på dette, vil ved avlevering av heftet, motta en Våler-pil som er laget spesielt med tanke på jubileet. Dette håper vi vil kunne bli en fast aktivitet for kommunens innbyggere og besøkende i kommende år. Prosjektet er et samarbeid mellom frivillige, DNT Solør, lokalt næringsliv og kommunen.

Bla til toppen